Autogespot

Project: Autogespot • Technieken: HTML(5), PHP, Javascript,MySQL 20.000 Unieke bezoekers per dag Compleet maatwerk op basis van open-source technieken

De opdracht was simpel: maak de website snel.

De website autogespot.com bestond al, maar de snelheid liet veel te wensen over, en op drukke tijdstippen was het bijna onmogelijk om te website te bezoeken.

Bij aanvang van het project bleek al snel dat de code zeer complex en ongestructureerd in elkaar stak. De zogenoemde Spaghetti-code. Er was te veel code om op korte termijn alles te herschrijven. Daarom werd besloten de code deel voor deel te herschrijven.

Al snel waren de resultaten zichtbaar en begonnen de bezoekersaantallen weer op te lopen. Vandaag de dag verzet de server maandelijks tussen de 10 en 12 TerraByte aan data.

Nieuwe website

In de loop der jaren heeft autogespot een aantal verfrissingen gehad in het ontwerp. Deze zijn terug te kijken via de WayBackMachine.
In januari 2012 was het wederom tijd voor een verfrissing en dit keer werd de boel grondiger aangepakt dan voorheen. Er werd gekeken hoe autogespot beter in de zoek machines gevonden kon worden en aan de hand van een aantal eisen kwamen we tot de conclusie dat het eigen framework waar het op was geschreven, niet meer voldeed. Na een kort onderzoek naar bestaande open source frameworks is de keuze gevallen op Symfony 2.

Na een ontwikkel en testperiode van ongeveer 3 en halve maand was de nieuwe website af en werd deze op 30 maart gelanceerd.

Inmiddels zijn er ruim 300.000 spots geupload op de website.